четвъртък, 5 май 2016 г.

Кога Liebherr сервиз не може да ни помогне?

Liebherr сервиз
На практика, служителите от Liebherr сервиз могат да ни помогнат почти винаги и за почти всяко нещо. Има обаче някои малки изключения и ситуации, в които ние сами трябва да се справим или сами да намерим решение на проблема.

При лоша миризма в уреда…

Един от най-често срещаните проблеми, при които служителите на Liebherr сервиз са безпомощни да ни помогнат е съвсем тривиален и дори звучи странно. Става дума за поява на лоша миризма в хладилника, която често кара хората да търсят услугите на Liebherr сервиз.

Повечето хора се тревожат, че причината за лошата миризма може да бъде някаква повреда в уреда, но това рядко всъщност е така. Колкото и да звучи абсурдно, в основната част от случаите на поява на неприятен мирис от хладилника или от камерата е всъщност лошата хигиена.

Моля, не ни разбирайте погрешно, защото в никакъв случай не поставяме под въпрос вашата хигиена. Всъщност става дума за това, че хората дори и при най-голямо желание понякога просто не знаят как да поддържат хладилника си чист.

Така например, може би ще ви прозвучи още по-абсурдно когато разберете, че най-често източникът на лошата миризма всъщност е гуменото уплътнение, което позволява на вратата на хладилника и на фризера да се затвори плътно.

Това е единствената материя върху хладилника, която може да абсорбира лоша миризма и после да ни накара да се чудим от къде всъщност идва лошият мирис. Е, ако не сте се замисляли до сега, вероятно именно от там.

При поява на лоша миризма от Liebherr сервиз препоръчват ние сами да решим проблема. А това става повече от лесно. Важното е гумените уплътнения да бъдат старателно и детайлно почистени. И тук не става дума за почистване само с вода.

Вземете една чиста гъбичка и я намокрете, след което прибавете малко препарат за миене на чинии. След това изтъркайте хубаво и старателно цялото уплътнение от край до край като не пропускате нито сантиметър.

Друг източник на лоша миризма според Liebherr сервиз е фризерът. Тук отново трябва да решите проблема сами. Факт е, че когато фризерът не се почиства редовно, той може да се превърне в генератор на тежка и дразнеща миризма.

Това може много лесно да стане, дори и при толкова ниска температура, каквато имаме във фризера (например -18 градуса!).

Причината за лошата миризма тук са основно течностите, които са се отделили от хранителните продукти преди те да замръзнат.

Може би най-добрият пример тук са месните продукти, които имат свойството да отделят много неприятна миризма ако не почиствате редовно камерата. Съвсем естествено е месото да отдели течност, което ще остане там дори и след като отдавна сте го сготвили.

Ето защо е важно да се почиства фризера веднъж в годината, което според Liebherr сервиз е задължителният минимум за да сме сигурни в добрата хигиена.

Да не забравяме и самото хладилно отделение. От Liebherr сервиз съветват да го почистваме редовно и да не го подминаваме.

Според специалисти, хладилника трябва да се почиства отвътре веднъж на една или две седмици, като това трябва да става с веро, оцет, лимонов сок или хлебна сода и вода.

Всички тези продукти ще помогнат да се отстрани лошата миризма и да се създаде усещане за чистота.

Ако сами сте счупили нещо…

Ако по невнимание сте счупили или повредили нещо, съвсем естествено Liebherr сервиз не може да ви помогне, защото предизвиканите от вас повреди не влизат в гаранцията, дори и ако сте купили уреда миналата седмица.

За да не се стига до такива положения, Liebherr сервиз препоръчва да прочитате внимателно правилата за ползване на уреда всеки път когато купите нов хладилник.

Това ще направи ползването му много по-лесно и ще намали до минимум вероятността от възникване на проблем.

В допълнение, от Liebherr сервиз припомнят и това, че ако научите всичко за вашия уред вие ще можете да го използвате с неговата пълна функционалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар